Roland Emmerich is terug en zoals gewoonlijk zullen we dat geweten hebben. De Duitse Michael Bay maakte met INDEPENDENCE DAY, THE DAY AFTER TOMORROW, GODZILLA en 2012 bijna uitsluitend kollosale blockbusters waarin de hele mensheid bedreigd wordt. Zo ver gaat het in zijn nieuwste film WHITE HOUSE DOWN niet. Al hebben terroristen het wel gemunt op de president van de VS, gespeeld door Jamie ‘Django’ Foxx. Het is de taak van een geheimagent (Channing Tatum) om hem te redden. Veel diepgang hoef je dus niet te verwachten, maar deze eerste trailer zit goed in mekaar en weet mijn interesse alvast op te wekken.

Naast Foxx en Tatum zien we Garcelle Beauvais als First Lady, Maggie Gyllenhaal, James Woods, Lance Reddick, Richard Jenkins en Joey King in aanvullende rollen.

Het wordt een drukke periode voor terroristen in het Witte Huis, want ook OLYMPUS HAS FALLEN betreedt gelijkaardig terrein. In die prent speelt Gerard Butler de hoofdrol naast Aaron Eckhart en Morgan Freeman. Deze komt op 17 april in de zalen terwijl WHITE HOUSE DOWN gepland staat voor komende zomer.

In ander nieuws bevestigd Emmerich dat het vervolg op zijn eerste grote blockbuster INDEPENDENCE DAY uit 1996 nog steeds niet van de baan geschoven. Die film maakte van Will Smith een filmster terwijl het Witte Huis al een eerste keer werd opgeblazen. Naar verluid zou Bill Pullman alvast aan boord zijn voor het vervolg, maar Will Smith houdt de boot nog af. Volgens Emmerich zouden het ditmaal de “zonen” van de aliens zijn die terugkeren om af te rekenen met de mensheid. Crazyyyy!