Waargebeurde verhalen alom in de bioscoop. Vanaf vandaag (12/06) kan je kiezen voor een decadente misdaadtrip door de Hollywood Hills met Cannes-deelnemer THE BLING RING van Sofia Coppola of een avontuurlijke oversteek van de Grote Oceaan op een houten vlot met de Noorse oscarinzending KON-TIKI.

De nieuwste van Sofia Coppola – THE BLING RING – toont hoe een stel hedendaagse tieners besluit om enkele A-listers te gaan bestelen. De film, met Emma Watson in de hoofdrol, opende de prestigieuze sub-categorie “Un Certain Regard” op het Filmfestival van Cannes. Lees er hier meer over.

KON-TIKI van Joachim Rønning en Espen Sandberg, gooit het over een andere boeg. Deze prent vertelt het verhaal van de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdal en zijn bemaning wanneer zij de Grote Oceaan oversteken op een vlot in 1947. De Kon-Tiki expeditie bracht het gezelschap op een 8000 km lange reis gedurende 101 dagen, waarbij niet alles volgens plan verliep. De bedoeling was om aan te tonen dat de bevolking uit Zuid-Amerika zich had kunnen vestigen in Polynesië, ver voor de tijd van Colombus. De haalbaarheid van hun uitstapje werd aanvankelijk door iedereen verworpen, maar durfal Heyerdal wou absoluut bewijzen dat het met de beschikbare technologie doenbaar was. Hollywood was zo verbaasd door het kunnen van regisseurs Rønning en Sandberg dat ze prompt de regiestoel van PIRATES OF THE CARIBEAN 5 aangeboden kregen. Dat belooft.

Onderaan hebben we de trailers van beide films nog eens samengezet.

THE BLING RING

KON-TIKI