Rooney Mara and Casey Affleck in David Low.JPG

Op het Sundance filmfestival werd AIN’T THEM BODIES SAINTS, het regiedebuut van David Lowery, destijds met veel bewondering onthaald. Vergelijkingen met het beginwerk van Terrence Malick (BADLANDS in het bijzonder) werden om de haverklap gemaakt. De film, bedolven onder natuurlijk licht, bewandelt dan ook gelijkaardige paden dan Malick’s eerste. Rooney Mara en Casey Affleck spelen een koppel met een crimineel verleden. Samen hebben ze een kind dat geboren werd toen manlief in de gevangenis zat. Nu is hij ontsnapt om zijn geliefden op te zoeken.

In deze korte scène zien we een overhitte discussie tussen de twee. De gelijkenis met Malick’s werk valt onmiddelijk op, al was het maar door het zonlicht dat gedurig langs hun gezichten probeert te ontsnappen. Naast Affleck en Mara zien we ook  Ben FosterRami MalekKeith Carradine en Nate Parker.

Ondertussen werd de film ook in Cannes laaiend enthousiast ontvangen en vond men de tijd rijp een eerste poster te releasen. Het geschilderde plaatje oogt heel knap en past mooi samen met wat we reeds te zien kregen.

Wanneer de prent bij ons uitkomt is nog onduidelijk, maar we staan alvast te springen.