De emoties liepen hoog op in de laatst verschenen aflevering van de animatiereeks ‘Family Guy’. Eén van de hoofdpersonages is namelijk overleden. Fans die nog niet mee zijn, lezen beter niet verder.

In de aflevering ‘Life of Brian’ werd de welbesproken viervoeter Brian Griffin aangereden door een truck en overleed aan zijn verwondingen. Brian (wiens stem werd ingesproken door bedenker Seth MacFarlane) is sinds de pilootaflevering van de partij en was een uiterst geliefd personage bij de fans. Terwijl zijn familieleden keer op keer grof uit de hoek komen diende de intellectuele Brian vaak ook als “voice of reason”.

Het gezin krijgt meteen een nieuwe pratende hond, Vinny, met de stem van Paulie uit ‘The Sopranos’. Tony Sirico is volgens de makers door bedenker MacFarlane gevraagd.

De makers van ‘Family Guy’ hadden al gewaarschuwd dat een van de hoofdpersonen het einde van het twaalfde seizoen niet zou halen, maar waarom MacFarlane en co de geliefde familiehond lieten verdwijnen is niet meteen duidelijk. Vele fans zijn alvast niet te spreken over de beslissing. Onderaan kan je een laatste groet brengen aan Brian in een door Fox uitgebracht eerbetoon. Of hoe we ook voor cartoons nog steeds een traan kunnen laten.