Toen het nieuws gisteren bekend raakte dat regisseur Lynne Ramsay op een nogal onrespectvolle manier de set van het lang aangekondigde JANE GOT A GUN verliet na amper één dag, beloofde producer Scott Steindorff snel een vervanger aan te kondigen. Steindorff is blijkbaar een man van zijn woord, want nog geen 24 uur later is de crisissituatie opgelost. Gavin O’Connor (WARRIOR) is nu officiëel aangesteld als de nieuwe regisseur. O’Connor werkte in WARRIOR samen met Joel Edgerton, die al van bij het begin bij deze western betrokken was. Door de snelle reactie van de producers zullen de vertragingen allicht meevallen. Als alles goed verloopt, start de productie morgen.

Ramsay zelf heeft nog geen uitleg gegeven over de reden van haar vertrek. Volgens Screen Daily zouden de problemen begonnen zijn bij het vertrek van acteur Michael Fassbender, die oorspronkelijk de hoofdrol zou spelen. Deze laatste zou het aan de stok hebben gehad met Ramsay, ookal is de officiële uitleg dat Fassbenders agenda voor de nieuwe X-MEN film hem dwongen te vertrekken. Hij werd vervangen door Jude Law. Nadien zouden de negatieve gebeurtenissen zich hebben opgestapeld waardoor Ramsay verstek gaf op de eerste productiedag.

In JANE GOT A GUN zal Natalie Portman de vrouw uit de titel spelen, wiens echtgenoot op een nacht thuiskomt met meerdere kogels in de rug. Blijkbaar heeft hij met de foute mensen gesold, namelijk ”The Bishop Boys” onder leiding van de meedogenloze John Bishop (Jude Law). Jane grijpt een revolver en beslist eigenhandig de zaken te gaan rechtzetten. Hiervoor hoopt ze steun te krijgen van haar ex-liefje, Dan Frost (Joel Edgerton), wiens haat tegenover Bishop groter is dan wat dan ook.