De eeuwig onvoorspelbare Werner Herzog heeft zijn oog laten vallen op een wel heel bijzondere cast voor zijn nieuwe film VERNON GOD LITTLE. De regisseur van films als AGUIRRE en RESCUE DAWN en spraakmakende documentaires als GRIZZLY MAN brengt Russell Brand, Pamela Anderson en Mike Tyson samen om rollen te vertolken in zijn aankomende zwarte komedie over de nasleep van een schietincident op een school.

Het trio vervoegt de jonge Austin Abrams die, de rol kreeg van Vernon, een knaap wiens leven overhoop raakt nadat zijn beste vriend een stel klasgenoten neerschiet. Brand speelt een gewetenloze journalist, Anderson speelt Vernon’s moeder en Tyson is een opgesloten bijlmoordenaar. Wauw.

Het klinkt allemaal zo absurd dat de link met MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE uit 2009, Herzog’s surreële zwarte komedie over een man die zijn moeder afmaakt met een samurai zwaard, snel gemaakt is. Laat maar komen!

Ondertussen is Herzog’s biopic rond Gertrude Bell, QUEEN OF THE DESERT, in volle productie in Marokko. Daarin spelen Nicole Kidman en Robert Pattinson de voornaamste rollen.

De opnames van VERNON GOD LITTLE gaan van start in april.