Ondanks zijn 25 lentes heeft het Canadese multitalent Xavier Dolan reeds 5 langspeelfilms achter zijn naam staan als regisseur, speelde hij zelf in een tiental films mee en won hij in totaal meer dan 30 internationale prijzen voor zijn werk, waaronder de juryprijs in Cannes voor Mommy. De vakpers liet het woord “wonderkind” al meer dan eens vallen wanneer het over Dolan gaat, en spreek dat maar eens tegen als je zijn indrukwekkend palmares bekijkt. De jongeman is trouwens niet van plan op zijn lauweren te rusten, want zijn Engelstalig debuut ligt al op stapel. De prent zal The Death and Life of John F. Donovan heten, en met Jessica Chastain heeft hij meteen een begeerde actrice beet voor een rol.

De actrice uit The Tree of Life en Zero Dark Thirty was de laatste tijd minder prominent aanwezig op het witte doek, maar werkte zich het afgelopen jaar te pletter voor een indrukwekkende reeks films vanaf 5 november start met Christopher Nolans Interstellar. Verder zal ze binnenkort te zien zijn in films als Miss Julie van Liv Ullman, A Most Violent Year van JC Chandor en de langverwachte dubbelprent The Disappearance of Eleanor Rigby. Later staan er ook nog films van Guillermo Del Toro en Ridley Scott op het menu en komt daar ook de nieuwe van Dolan bij.

The Death and Life of John F. Donovan wordt volgens Dolan een satirische kijk op de Amerikaanse filmindustrie. De regisseur raakte door Chastain gecharmeerd nadat ze zijn film Mommy eerder dit jaar ophemelde op Twitter.

Zoals met alles van deze twee, volgen we het project nauwkeurig op. Er wordt opgenomen in Montreal, New York, Miami, Groot-Brittanië en Oost-Europa. De opnames gaan van start in 2015.