De Justice League heeft altijd een goede reden nodig om aan te treden. Het universum moet al onder serieuze bedreiging staan wanneer Superman, Wonder Woman en Green Lantern – die elk afzonderlijk genoeg krachten hebben om ongeveer alles aan te kunnen – de hulp nodig hebben van minder efficiënte helden als The Flash, Aquaman en Batman.

Een nog niet nader genoemde scenarist krijgt binnenkort de eer om een scenario te verzinnen dat de samenwerking van al deze figuren uit het DC Comic-universum vereist. Warner Bros liet afgelopen weekend namelijk weten dat de Justice League-film er officieel komt, en dat MAN OF STEEL-regisseur Zack Snyder de chaos zal overzien. Een releasedatum is er nog niet, maar de opnames zouden naar verluidt aansluiten met het vervolg op MAN OF STEEL (ofwel BATMAN VS SUPERMAN).

Verdere details zijn schaars, maar het staat allicht vast dat Henry Cavill zal terugkeren als Superman, naast Ben Affleck als Batman. In BATMAN VS SUPERMAN treden Wonder Woman en Cyborg aan, twee personages die respectievelijk vertolkt zullen worden door Gal Gadot (uit FAST FIVE) en nieuwkomer Ray Fisher. Ook zij hernemen waarschijnlijk hun rol in de Justice League-prent.

Het gerucht gaat de ronde dat Matt Damon werd aangesproken voor de rol van onderwaterheld Aquaman – één van de vreemdste personages uit de superheldengeschiedenis. Dat meldt The Wrap. Damon is goed bevriend met Ben Affleck, dus het zou kunnen dat die laatste hem overtuigt om toe te stemmen. Affleck en Damon die opnieuw aantreden in superheldenmodus is natuurlijk de droom van elke producer, maar of het meer wordt dan geruchten is nog zeer de vraag.