Filmmaker en schilder, Austin Lynch – zoon van David – heeft gisteren een Kickstarter campagne opgestart om zijn nieuwste project, GRAY HOUSE, te financieren. Het wordt een “hybrid drama” dat zowel documentairebeelden als geacteerde scènes zal bevatten. Volgens zijn persrelease staat alles in het kader van een “conversation about nature, identity, consumerism and progress“. Lynch hoopt $25.000 bij elkaar te sprokkelen.

Austin regisseerde reeds een 10-delige documentaire over het productieproces van Terrence Malick’s THE NEW WORLD en MAKING THERE WILL BE BLOOD, een film over het maken van Paul Thomas Anderson’s Oscarwinnende meesterwerk.

In GRAY HOUSE hoopt Lynch vijf specifieke locaties te onderzoeken aan de hand van een reeks interviews met de plaatstelijke bevolking én neergeschreven scènes om het geheel kracht bij te zetten. Onder de personages bevinden zich een Texaanse visser, arbeiders uit de olie-industrie uit North Dakota en bewoners van een vrouwengevangenis in Virginia.

Het idee begon bij mijn interesse in deze plaatsen,” legde Lynch uit. “Ik wil elke ruimte op een unieke manier benaderen. De film gaat over hoe een bepaalde omgeving een impact kan maken op de bevolking.”

In de geschreven  scènes zullen onder andere Aurore Clemente (PARIS, TEXAS) en Nathaniel Brown (ENTER THE VOID) het acteerwerk voorzien.

Onderaan vind je de “pitch-video”: