Laat ons eerlijk zijn, in het genre romantische komedie zit meer vuilnis dan wat anders. Oeroude clichés zijn er nog veel te vaak kering en inslag en ze zitten volgestouwd met dialogen die de realiteit zo verbuigen dat de verwachtingen binnen relaties in de echte wereld simpelweg onhaalbaar worden. Zo nu en dan passeert er echter ééntje de revue die zowel goede als grappige dialogen heeft, oprechte kriebels bezorgt en waarin bovendien goed geacteerd wordt. Best geestig dat we dit te zien krijgen in de vorm van een slechts 10 minuten durende kortfilm over een verliefd koppel met genitale herpes.

Ok, BLESSINGS IN DISGUISE gaat over meer dan dat, over accepteren en vooroordelen en dat is op zich ook al niets nieuws, maar dit is over de hele lijn een leuke, leuke film waar je je aan niets hoeft te storen. De man achter de camera is Eric Kissack, een filmeditor die aan enkele grote Hollywoodprenten meewerkte zoals ROLE MODELS, BRÜNO en THE DICTATOR. In zijn tweede kortfilm als regisseur vallen zijn montageskills dan ook op. Het tempo wordt hoog gehouden en de grappen zijn mooi getimed, waardoor alles naadloos in elkaar overvloeit en die 10 minuten zo voorbij vliegen. Uiteraard werkt goede comedy niet wanneer de acteurs er niets van bakken. Gelukkig is dit alles behalve het geval. De uitstekende Ingrid Haas is aanstekelijk in de hoofdrol en haar enthousiasme en spontaniteit doen denken aan het werk van Greta Gerwig (FRANCES HA). Schrijf het maar op, deze actrice wordt binnen enkele jaren een vaste waarde binnen het genre.

BLESSINGS IN DISGUISE is een oprecht romantische en grappige kortfilm die je met een grote glimlach op het gezicht achterlaat.