In de eenzame hotelkamer waarin alles zich in deze kortfilm afspeelt, vinden we typische  elementen van regisseur Wes Anderson terug: herkenbare kleurenthema’s, minutieus gepositioneerde decoratie, feilloos passende muziek en tot in de puntjes verzorgde kostuums. We nemen een kijkje in het leven van twee mensen die elkaar zo goed kennen dat ze perfect weten hoe ze elkaar écht kunnen kwetsen.

De kortfilm HOTEL CHEVALIER is een proloog op Anderson’s langspeelfilm THE DARJEELING LIMITED en voorziet meer informatie over het moeizame liefdesleven van Jason Schwartzman‘s personage, Jack en diens liefje, gespeeld door de immer magnetiserende Natalie Portman. De kortfilm kan perfect op eigen benen staan, maar werkt natuurlijk beter als aperitiefje voor THE DARJEELING LIMITED.

Hoewel deze 13-minuten durende film een artificiële look heeft die eigen is aan Anderson en de vreemde dialogen duidelijk van zijn hand komen, geven Portman en Schwartzman ons door hun acteerwerk genoeg herkenningspunten, zodat de emotie niet verloren gaat.

Iedereen raakte allicht wel eens onvergeeflijk gekwetst door iemand waarvan we hielden, maar steeds opnieuw laat een onbekende kracht ons terugkeren naar diezelfde persoon. De mogelijkheid dat iemand verandert geeft ons hoop op een nieuwe start. Al was het maar voor heel even.