De steeds toenemende populariteit van sociale media sites is tegenwoordig ook een populair onderwerp geworden als basis voor films, zowel kortfilms als langspelers. De Australische filmmaker Daniel Reisinger biedt met zijn komische kortfilm, STATUS UPDATE: A FACEBOOK FAIRYTALE, een luchtig alternatief tegenover het serieuzere werk als Fincher’s THE SOCIAL NETWORK.

De sprookjesachtige verhaallijn draait rond Allan, een hopeloos verliefde bediende die plots vaststelt dat alles wat hij in zijn Facebook status zet werkelijkheid wordt. Op deze 11 minuten durende reis ontdekken we hoe Allan zijn bijzondere ontdekking naar zijn hand zet, met de gevolgen van dien.

Reisinger en zijn schrijvers hanteren humor voor een ruim publiek, maar het werkt. Al dient het gezegd dat ook de productiewaarde een meerwaarde geeft. De filmmaker liet weten dat de shoot drie dagen in beslag nam, maar er een volledig jaar werd gespendeerd aan visuele effecten, montage en dergelijke.

STATUS UPDATE pakt uit met grappen over Kim Kardashian en glimmende genitaliën, dus als dat je ding is kom je zeker aan je trekken.