table-for-one-kortfilm

Philip is een doorsnee kerel met doorsnee problemen. Zijn carrière zit in het slop en zijn liefdesleven is onbestaande. Hij zit vast. Op een avond komt hij thuis van een zware dag op het werk en stelt hij, tot zijn grote verbazing, vast dat zijn living op mysterieuze wijze getransformeerd is in een restaurant. Bovendien moet hij ook daar wachten – voor een tafel in zijn eigen huis.

De gebeurtenissen in TABLE FOR ONE zijn een duidelijke metafoor voor het leven. Het eindeloze wachten op vooruitgang, zowel op professioneel als liefdesvlak, terwijl het leven gewoon doorgaat. Het is menselijk om iets meer uit het leven te willen halen en gefrustreerd te raken wanneer dat niet snel genoeg verloopt. Regisseur Jesse Coane‘s eerste kortfilm brengt dit op een slimme, komische manier in beeld. Philip’s innerlijke zoektocht is een pijnlijk bekend gevoel, maar aan het eind geven de filmmakers onze protagonist een beetje hoop. Het bewijs dat het schijnbaar eindeloze wachten op een onverwacht moment kan gedaan zijn.

TABLE FOR ONE werd geschoten gedurende vier dagen in San Francisco en werd gefinancierd door zowel eigen kapitaal als Kickstarter. De 20-minuten durende film kan rekenen op goede acteerprestaties en komt visueel sterk voor de dag. Het is een verhaal over hoe we zo graag meer uit het leven willen halen en hoe we daar vaak te ongeduldig tegenover kunnen staan.

Bekijk deze kortfilm onderaan, alsook een behind-the-scenes featurette.

________________________________________________________