In deze duistere kortfilm staan zowat 1.7 miljard levens op het spel, terwijl de conciërge van een techbedrijf een etische beslissing tegenover een heldendaad afweegt.

Filmmaker Henry Dunham besloot THE AWARENESS pas te maken zodra hij al het nodige gereedschap ter beschikking had om iets van dit kaliber te maken. Zijn cinematische visie is namelijk alles behalve bescheiden. Een verhaal als dit kon makkelijk uitgewerkt worden tot een volwaardige langspeelfilm, maar Dunham besloot zich tot de sleutelelementen te beperken en een kortfilm te maken die je letterlijk bij de keel grijpt.

Wanneer de bedenker van een eigenwijze computer zijn werk (bewust) onbewaakt achterlaat, grijpt de machine haar kans en geeft de conciërge van het gebouw de kans om de toekomst van de mensheid te veranderen. Zijn keuze heeft grote gevolgen.

Alle ingrediënten van een technothriller zijn van de partij: een egocentrische informaticagenie, een levende computer en een nietsvermoedende outsider met familieproblemen. Maar daar waar langspelers binnen het genre vaak ten onder gaan aan hun eigen grootheidswaanzin, bespaart THE AWARENESS ons van de overbodige nonsens en levert een korte, maar krachtige rit op.

THE AWARENESS moet het vooral hebben van de donkere sfeer. Van zodra de computer contact probeert te leggen met de conciërge wordt je volledig in het verhaal gezogen en dan bots je hier en daar op onaannemelijke twists. Als je je aan dit genre waagt valt dat natuurlijk te verwachten en in dit geval nemen we het er met plezier bij.