Film Title: Revolutionary Road

Leonardi Di Caprio en Kate Winslet hebben al meermaals bewezen dat ze een perfect duo vormen, maar het romantische Titanic-gehalte verdwijnt als sneeuw voor de zon in REVOLUTIONARY ROAD van Sam Mendes, een filmadaptatie van Richard Yates zijn bestseller.

De Wheelers, wonende te Revolutionary Road, zijn twee ontevreden dromers die ‘anders’ proberen te zijn dan hun buurtbewoners, maar al gauw even doorsnee Amerikaans blijken te zijn als de mensen waar ze zo op neerkijken. Hoewel Parijs in de jaren 50 gezien werd als een fantasieoord en uitweg voor alle problemen, blijft April gekluisterd aan haar veilige rol als huismoeder terwijl Frank in het niets verdwijnt tussen de grijze massa op weg naar zijn saaie kantoor job. Met andere woorden, een tragedie van een huwelijk dat schrille scheldpartijen en gefnuikte dromen oplevert. Yates zijn snerpende dialogen zijn niet altijd even verteerbaar, maar de wanhoop en frustratie die het jonge koppel uitstraalt zijn des te meer realistisch weergeven door Winslet en DiCaprio.

Naast Disney’s WALL-E en FINDING NEMO is componist Thomas Newman ook bekend van AMERICAN BEAUTY (het leverde hem een Grammy award op) en THE GREEN MILE. De soundtrack van REVOLUTIONARY ROAD heeft echter wel een tragische toon dat je als luisteraar niet meer loslaat. Het moet gezegd, Thomas Newman voorziet als geen ander hun beklagenswaardige leventje vol emotie vakkundig van passende muziek.