Voor zij die na THE WOLF OF WALL STREET maar niet genoeg krijgen van uitzinnige kerels in maatpakken, geven we bij deze nog snel even onze overige favoriete Wall Street films mee.

WALL STREET (1987)

De klassieker. Oliver Stone’s portret van de hebzucht in Wall Street in de jaren ’80. Michael Douglas is briljant als Gordon Gekko, het rolmodel van zowat elke toenmalige stockbroker in het financieel  district van New York, inclusief Jordan Belfort.

BOILER ROOM (2000)

Losjes gebaseerd op het verhaal van Jordan Belfort, maar dan zonder luxueuze jacht en buitensporig druggebruik. Met Vin Diesel en Giovanni Ribisi.

AMERICAN PSYCHO (2000)

Als Gordon Gekko jou als zakenman niet warm kan krijgen en je meer sympathie opbrengt voor Patrick Bateman, dan zit je met een serieus probleem. Niet zozeer omwille van diens voorliefde voor Whitney Houston (wist je trouwens dat haar eerste album simpelweg “Whitney Houston” heet?), maar vooral omwille van zijn morbide trekjes. Schitterend gespeeld door Christian Bale.

MARGIN CALL (2011)

De klassieker in wording. Een bankier heeft uitgedokterd dat zijn firma ten onder gaat, maar voor hij zijn berekeningen aan iemand kan tonen, wordt hij ontslagen. MARGIN CALL volgt de sleutelfiguren van de bank gedurende de eerste 24 uur van een financiële crisis. Met sterke prestaties van o.a. Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons en Demi Moore.

COSMOPOLIS (2012)

Een Wall Street film door David Cronenberg zal altijd de vreemde eend in de bijt zijn. Eric Packer is een steenrijke belegger die Manhattan doorkruist in zijn limousine. Doorheen de dag ontmoeten we zijn vrouw, zijn minnares en zijn zakenpartners, maar dan gaat het plots fout en valt zijn leven in duigen. Geen spek voor ieders bek.