De Teenage Mutant Ninja Turtles werden een verrassend duurzame franchise, althans voor iets dat ooit begon als een grap: Ninja’s zijn snel en lenig, schildpadden zijn dat niet. Het concept bracht gedurende 30 jaar honderden miljoenen dollars in het laadje.

Gespreid over de voorbije decennia traden de Turtles aan in stripverhalen, tv-reeksen en films, en nadien in meer stripverhalen, tv-reeksen en films. Op het einde van de maand is het de beurt aan explosiefetishist Michael Bay om de franchise nieuw leven in te blazen met het duurste Turtles-project ooit. Wat opvalt is dat de gemuteerde helden bijna onherkenbaar zijn als je ze vergelijkt met hun originele versie. Doorheen de jaren kregen de Turtles verschillende nieuwe looks aangemeten om bijvoorbeeld nieuwe doelgroepen aan te trekken.

De mensen van HalloweenCostumes.com hebben de evolutie van deze popcultuuriconen in een leuk visueel overzicht gegoten. Scroll naar beneden en ga op zoek naar het punt waar jouw warm, nostalgisch gevoel overgaat naar “Wtf is me dit?” en je op die manier het exacte moment kan waarnemen waarop je een “oude zak” werd.

123