In deze reeks zijn we op zoek gegaan naar dé films die een meerwaarde kunnen bieden in 2013. Vandaag deel 4 van 5!

(scroll naar beneden voor links naar de vorige delen of neem een kijkje in de ‘spotlight’ sectie)

THE PLACE BEYOND THE PINES

place-beyond-the-pines-ryan-gosling-derek-cianfrance-film-nieuws

Dit worden dé 25 films van 2013   Deel 3 van 5Van? Derek Cianfrance
Met? Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper, Rose Byrne en Ray Liotta.
Waarover? Een motorrijder (Gosling) begaat een misdaad om zijn gezin te kunnen onderhouden en wordt opgejaagd door een zeer toegewijde agent (Cooper). Het conflict tussen de twee wordt op den duur persoonlijk en zal onomkeerbare gevolgen hebben voor hun beide families. Gosling en Cooper als vijanden levert ongetwijfeld enkele intense momenten op, dus wij ben nu al fans. Het is echter vooral het feit dat BLUE VALENTINE regisseur Derek Cianfrance achter de lens staat dat maakt dat dit één van de toppers van 2013 zou moeten worden.
Wanneer? April 2013.

________________________________________________________________

SIDE EFFECTS

side effects-filmnieuws-the-observants

Dit worden dé 25 films van 2013   Deel 3 van 5Van? Steven Soderbergh, die onverwacht aankondigde hierna op pensioen te gaan…
Met? Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones en Channing Tatum.
Waarover? Emily en Martin (Mara en Tatum) zijn een succesvol koppel diens leven overhoop wordt gegooid wanneer Emilys nieuwe medicatie, bedoeld om haar te kalmeren, onverwachte neveneffecten vertoont. Jude Law speelt Emilys psychiater die haar de medicatie toediende. De film wordt door schrijver Scott Z. Burns omschreven als een provocatieve thriller over de farmaceutische industrie. Het wordt tevens de laatste film van regisseur Soderbergh, die met werken als ERIN BROKOVICH, TRAFFIC en de OCEAN trilogie (eleven, twelve, thirteen) kan terugkijken op een geslaagde, maar te korte carrière. Bekijk de trailer hier.
Wanneer? SIDE EFFECTS mag je rond maart in de zalen verwachten.
________________________________________________________________

LABOR DAY

labor day -the-observants-filmnieuws

Dit worden dé 25 films van 2013   Deel 3 van 5Van? Jason Reitman (THANK YOU FOR SMOKING, JUNO, UP IN THE AIR)
Met? Kate Winslet, Josh Brolin, Tobey Maguire, James Van Der Beek…
Waarover? Wanneer Adele (Winslet), een alleenstaande moeder en haar zoontje een gewonde man (Brolin) vinden en hem onderdak verschaffen komen ze te weten dat de politie naar hem op zoek is. Klinkt als een klassiek verhaal maar Reitman kennende kan hij daar wel wat mee. Het is overigens de eerste keer dat de regisseur afwijkt van het comedy genre, wat onze nieuwsgierigheid alleen maar aanwakkert. Voor Kate Winslet wordt dit de eerste volledige hoofdrol sinds REVOLUTIONARY ROAD en THE READER in 2008. Zij en Brolin samen, dat wordt sowieso vuurwerk.
Wanneer? Naar verluidt pas tegen het najaar…
________________________________________________________________

NYMPHOMANIAC

nymphomaniac -lars von trier-the observants-filmnieuws

Dit worden dé 25 films van 2013   Deel 3 van 5Van? Lars Von Trier
Met? Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Christian Slater, Willem Dafoe én onze landgenoten Lien Van De Kelder en Michael Pas.
Waarover? Wordt aangekondigd als een “pornofilm door Lars Von Trier”… Ik zag laatst ANTICHRIST nogmaals en ik mag er niet aan denken wat dit gaat worden. De exentrieke Deen liet van bij het begin aan zijn acteurs weten dat de seksscènes voor NYMPHOMANIAC echt zouden worden gefilmd. Meteen de reden waarom Nicole Kidman de hoofdrol weigerde. Shia La Beouf was er op zijn beurt wel meteen voor te vinden. Snoeper. Een nieuwe Von Trier film is voor ondergetekende sowieso één van de hoogtepunten van het jaar, ongeacht welke vreemde ideeën de man in petto heeft. In deze zien we hoe een zelfverklaarde nymfomane terugkijkt op haar seksuele escapades met een man die haar na een afranseling kwam redden.
Wanneer? Rond de zomerperiode. Cannes zal het allicht niet worden… Hah! ________________________________________________________________

INSIDE LLEWYN DAVIS

inside llewyn-davis-the-observants-filmnieuws-coen-brothers

Dit worden dé 25 films van 2013   Deel 3 van 5Van? Joel en Ethan Coen, die na hun eindeloze successen alles verkocht krijgen, zelfs een film over de folkscène uit de jaren ’60.
Met? Carey Mulligan, Justin Timberlake, Oscar Isaac, John Goodman en F. Murray Abraham.
Waarover? Een talentvolle singer-songwriter die in het tijdperk van Bob Dylan en Joan Baez, desondanks zijn carrière in New York niet van de grond kan krijgen. De relatief onbekende Oscar Isaac neemt de hoofdrol voor zijn rekening maar wordt duidelijkgoed omringd door zowel jong als oud talent. Sinds kort is er overigens een eerste officiële trailer.
Wanneer? Aangezien de film reeds is ingeblikt wordt er gespeculeerd op een première in Cannes.
________________________________________________________________

Alweer redelijk wat om naar uit te kijken dus!
Het laatste deel van deze reeks mag je volgende week verwachten.
Stay tuned!