Toen JURASSIC PARK in 1993 op ons losgelaten werd, leken de computersystemen in die film op hoog technologische tovenarij. De technologie is de daaropvolgende twintig jaar echter zodanig geëvolueerd dat Dennis Nedry’s hacker-trucjes er in 2014 ongelooflijk ouderwets uitzien. Sterker nog, je kan ze vanop je eigen computer naspelen.

Jurassic Systems is een interactief HTML5/Javascript dat bezoekers de bekende hack-scène uit de film kunnen herbeleven. In die scène probeert Ray Arnold (Samuel L. Jackson) om Nedry’s beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Het systeem accepteert woorden als “access”, “system”, “ls”, “display” en “help”, maar waarom zou je die ingeven als je Nedry’s kop op een Elvis-pak te zien kan krijgen met de legendarische woorden: “Ah Ah Ah, you didn’t say the magic word”.

Probeer het uit door op bovenstaande link te klikken en vergeet terwijl niet te kettingroken en je Samuel L. Jackson-imitatie te oefenen. De programmeur achter dit digitaal stukje nostalgie is Tully Robinson.