the-talented-mr.-ripley-screenshot

De schurken houden hun leven meestal met moeite tot stand in de eerste misdaadroman, maar dat is niet wat auteur Patricia Highsmith in gedachten had. Haar beroemde personage uit de Ripley-trologie groeide uit tot een ware virtuoos. En dat vraagt natuurlijk een mysterieus deuntje!

Matt Damon, de man die al meer rollen kreeg wat betreft identiteitsvervalsing dan eender welke andere Hollywood-hottie, vertolkt de getalenteerde Tom Ripley. Hij wordt door de vader van Dickie Greenleaf (Jude Law) naar Italië gestuurd om zijn zoon terug naar Amerika te halen. Maar wanneer hij kennis maakt met Dickie en zijn verloofde Marge (Gwyneth Paltrow) lijken Ripley’s plannen een andere weg in te slaan. Eenmaal in de ban van de aanlokkelijke jazz-kringen en luxueuze levensstijl krijgt de getormenteerde Ripley het moeilijk om zijn opdracht uit te voeren. Of is het allemaal opgezet spel?

Filmfestival Gent presenteerde onlangs op 15 juni Gabriel Yared’s oeuvre samen met het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. De Frans-Libanese Gabriel Yared componeerde niet enkel muziek voor THE TALENTED MR. RIPLEY, maar werkte al eerder samen met regisseur Anthony Minghella voor THE ENGLISH PATIENT en COLD MOUNTAIN.