SwimmingPool-soundtrack

SWIMMING POOL is een intrigerende prent van de Franse veelfilmer François Ozon. Ongeduldige zielen zullen na het eerste halfuur afhaken en het moet gezegd, de film slentert aanvankelijk dat het geen naam heeft. Eeuwige zuurpruim (met alle respect) Charlotte Rampling speelt een norse, Engelse schrijfster die door haar uitgever naar diens vakantiehuis in de Franse Provence wordt gestuurd. Daar tracht ze zich in alle rust te herpakken, want haar laatste novels stelden teleur. Wanneer ook de losbandige dochter van de uitgever (gespeeld door Ludivine Sagnier) onverwachts intrekt, heeft dat een drastische impact op het nieuwe boek van de schrijfster.

François Ozon maakte sinds 1999 bijna jaarlijks een film, wat natuurlijk meteen doet denken aan het tempo waarmee Woody Allen ons met nieuw werk om de oren slaat. Ozon’s scenario’s en filmstijl liggen trouwens wat in de lijn van die van Allen. Zijn cynische humor en een vrije visie op seksualiteit deelt hij dan ook met de New Yorkse filmveteraan.

Een grote reden waarom je als kijker geïntrigeerd blijft tijdens de langdradige start van SWIMMING POOL is het subtiele gebruik van muziek dat voor enige ongemakkelijkheid zorgt. Philipe Rombi is Ozon’s vaste componist en weet precies waar de filmmaker naartoe wil. De dreigende tonen houden je in die eerste momenten aan het scherm gekluisterd. Ze hinten naar wat komen zal en dat is zeker de moeite waard.

Luister onderaan: