field-of-dreams-soundtrack

FIELD OF DREAMS is puur jeugdsentiment. Toegegeven, dit is alles behalve een foutloze film, maar wel ééntje die recht naar het hart gaat en waar het hele gezin van kan genieten op een luie zondagnamiddag. Kevin Costner speelt een landbouwer in Iowa die plots stemmen hoort in zijn graanveld. De stemmen dragen hem op om een baseballveld te bouwen op zijn akker, waarop het lang overleden Chicago Black Sox team uit zijn vader’s generatie plots opduikt.

De muziek die James Horner (LORD OF THE RINGS) schreef speelt een belangrijke rol in deze film en draagt bij tot de magische sfeer. Het is een vrij minimalistische, maar gevariëerde soundtrack waarbij enkel het laatste deel door een compleet orkest werd ingespeeld. De dreigende tonen tijdens de fluisterscènes zijn op het randje van “té duister”, maar ze brengen de mysterieuze sfeer er des te meer in.

Voor sommigen Horner’s beste werk, voor anderen serieus overgewaard. Voor deze schrijver een herinnering aan een film die hem nauw aan het hart ligt.

Hoofdtelefoon aan en genieten maar…