golden-25-20-16

De race naar onze favoriete film van het jaar is gisteren van start gegaan. Vandaag gaan we door met films van onder andere Richard Linklater, Chan-wook Park en Roman Polanski.

20. STOKER (Chan-wook Park)

“”OLDBOY-regisseur Chan-wook Park’s Engelstalige debuut is geen bloederige horrorfilm en bevat geen ingewikkelde plot, maar het is een sinister en stijlvol werk geworden dat overloopt van sfeer.””

Met Mia Wasikowska, Nicole Kidman & Matthew Goode.

>>> Lees onze review
______________________________________________________________

19. BEFORE MIDNIGHT (Richard Linklater)

“Het derde deel in Richard Linklater’s fantastische liefdestrilogie. Jesse en Celine’s filosofische gesprekken houden ons bijna twintig jaar na het origineel nog steeds aan het scherm gekluisterd.”

Met Ethan Hawke & Julie Delpy.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

18. MUD (Jeff  Nichols)

“Vermomd als een ouderwetse, straight-forward film, besluipt MUD je langzaam maar zeker tot de genialiteit ervan begint door te sijpelen. Prachtige cinematografie en sterke acteerprestaties.”

Met Matthew McConaughey, Reese Witherspoon & Tye Sheridan.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

17. VENUS IN FUR (Roman Polanski)

“Emmanuelle Seigner, mevrouw Polanksi in het echte leven, komt als een vloedgolf uit het scherm gespat en levert één van de betere vrouwelijke acteerprestaties van het jaar in deze speelse, maar enigmatische film over de dunne lijn tussen passie en perversiteit, plezier en pijn, het leven en kunst.”

Met Emmanuelle Seigner & Mathieu Amalric.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

16. L’INCONNU DU LAC (Alain Guiraudie)

“De Franse cineast Alain Guiraudie levert met L’INCONNU DU LAC een duistere en bij momenten meeslepende reflectie van liefde, verlangen, onbezonnen seks en moord. Deze minimalistische gay-thriller speelt zich af op één zomerse locatie over 10 dagen en vertelt het verhaal van een jonge man die in de ban raakt van een plaatselijke killer. Het ongehaaste ritme  en de verschillende hardcore sekscènes zullen deze kleine film nooit verder dan het arthouse circuit brengen, maar zij die de moeite doen om hem te bekijken worden getrakteerd op een unieke en wispelturige ervaring.”

Met Pierre Deladonchamps, Christophe Paou & Patrick d’Assumçao.

>>> Lees onze review
______________________________________________________________

Morgen overlopen we plaatsen 15 tot en met 11. Klik hier voor de vorige 5 plaatsen in onze lijst.