golden-25-finale

Vandaag zijn we in onze The Golden 25 countdown aangekomen bij de 5 ultieme films van het jaar. Elk van de werken in deze top 25 is het bekijken waard, maar in onze top 5 zitten de échte meesterwerken. Deze zijn, wat ons betreft, nu al onsterfelijk. Laat in de comment sectie ook weten uit welke films jouw persoonlijke top 5 bestaat!

05. THE CONGRESS (Ari Folman)

“Woorden schieten tekort om THE CONGRESS eer aan te doen. Dit ambitieuze project van de Israëlische filmmaker Ari Folman (WALTZ WITH BASHIR) bevat een plethora aan ideeën die zowel door live actie als animatiebeelden worden voorgesteld. De uniekste film die u dit jaar zal zien.”

Met Robin Wright, Harvey Keitel, Joh Hamm & Paul Giamatti.

>>> Lees onze review
______________________________________________________________

04. INSIDE LLEWYN DAVIS (Joel & Ethan Coen)

“De nieuwe film van de gebroeders Coen is een quasi perfecte, melancholische komedie die zich afspeelt in de New Yorkse folkscene van 1961. Een bij momenten hilarische karakterstudie met verrassende, surrealistische dimensies.”

Met Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman & Justin Timberlake.

>>> Lees onze review
______________________________________________________________

03. THE MASTER (Paul Thomas Anderson)

“Zes jaar heeft menig filmliefhebber moeten wachten op nieuw materiaal van Paul Thomas Anderson. Wees echter gerust, de “master” is terug. Deze cineast bewijst nogmaals dat film als kunst nog steeds bestaat.

Met Joaquin Phoenix, Phillip Seymour Hoffman & Amy Adams.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

02. LA VIE D’ADÈLE (Abdellatif Kechiche)

“Deze film bevat een zelden geziene explosie van plezier, verdriet, boosheid, lust en hoop en  deze emoties lopen hoog op. Een allesomvattend, tragisch portret van de moeizame weg naar volwassenheid van een jong meisje in de armen van een andere vrouw. Een tijdloos en aangrijpend meesterwerk.”

Met Adèle Exarchopoulos & Léa Seydoux.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

01. LA GRANDE BELLEZZA (Paolo Sorrentino)

“Paolo Sorrentino’s LA GRANDE BELLEZZA is een indrukwekkende tragikomedie over de beau monde van Rome in de traditie van Fellini’s LA DOLCE VITA en Antonioni’s LA NOTTE. De film valt alle zintuigen aan – liefst van al tegelijkertijd –  en slaagt erin om de aanzienlijke speeltijd van twee uur en twintig minuten voorbij te laten vliegen. Sensueel, uitdagend, surreëel, hilarisch én melancholisch, LA GRANDE BELLEZZA is het allemaal. Dit is cinema op zijn best.”

Met Toni Servillo, Sabrina Ferilli & Carlo Buccirosso.

>>> Lees onze review ______________________________________________________________

Laat ons in de comment sectie ook weten uit welke films jouw persoonlijke top 5 bestaat!