Met nog een klein jaar te gaan voor de release van Jurassic World, weten we reeds enkele details en kregen we de eerste setfoto’s én officiële foto’s al voorgeschoteld. Verder weten we dat deel vier zich 22 jaar na Steven Spielbergs origineel uit 1993 afspeelt en dat we nu te maken hebben met een volledig functionerend themapark, dat met 20.000 bezoekers per jaar genoeg voer garandeert mocht het eens mislopen. Nu zorgt NBC voor een eerste featurette, weliswaar zonder dinosaurussen.

De Today Show (met correspondente Jenna Bush, alias de dochter van George W.) maakte een exclusieve trip achter de schermen van de nieuwe film. Er werd gepraat met regisseur Colin Trevorrow en sterren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard.

Op de vraag of Trevorrow advies kreeg van Spielberg, antwoordde de filmmaker: “Elke dag zorgt hij voor wijze woorden. Hij stuurt me ideëen door of schetst ze op een stuk papier, en ik schiet ze.”

In Jurassic World werd de droom van Dr. John Hammond alsnog werkelijkheid, maar zit het park in een crisisperiode. De bezoekersaantallen dalen, waardoor de grote bazen een nieuwe dino introduceren, opnieuw ééntje met DNA uit verschillende andere soorten. Uiteraard gaat het hier om een grotere, luidere variant met scherpere tanden dan de T-Rex en Spinosaurus uit de vorige films, en loopt alles opnieuw grondig uit de hand.

Bekijk de video’s onderaan: