Onderstaande video biedt een kijk op de samenwerking tussen regisseur David Cronenberg en acteur Viggo Mortensen, die samen ondertussen drie films afleverden: A HISTORY OF VIOLENCE, EASTERN PROMISES en A DANGEROUS METHOD. De twee hebben het over hun werkmethode en Cronenberg’s “anti-storyboard” aanpak.

Later dit jaar brengt de regisseur zijn nieuwste prent, MAPS TO THE STARS, uit. Zonder Mortensen weliswaar, maar met Mia Wasikowska, Robert Pattinson, Julianne Moore en John Cusack.

MAPS TO THE STARS gaat over een rijke Hollywoodfamilie met enkele probleemgevallen in huis. Vader Sanford is een mentor wiens cliënte Havana, een actrice die ervan droomt om een film van haar overleden moeder – zelf een filmster in de jaren ’60 – te hermaken nadat visioenen haar uit haar slaap houden. Moeder Christina houdt zich vooral bezig met de carrière van hun 13-jarige zoon Benjie, een kindsterretje met hevige drugsproblemen. Hun dochter Agatha is bovendien net vrijgelaten uit een instelling waar ze behandeld werd voor pyromanie.

Schitterend uitgangspunt, als je het ons vraagt. Maar goed, dat is voor later op het jaar. Bekijk onderaan het gesprek met Cronenberg en Mortensen.