Op 8 oktober keert regisseur David Fincher terug met Gone Girl, een thriller waarin Ben Affleck de media en authoriteiten moet overtuigen dat hij zijn vermiste vrouw niet heeft vermoord. Tijd dus voor een compilatie van het beste dat de filmmaker ons de afgelopen jaren aanbood.

Maker Daniel Silva monteerde in dit 17 minuten durende filmpje enkele van de meest memorabele momenten uit Finchers catalogus (met de vermelde uitzondering van Alien 3). Films als Se7en, The Game, Fight Club, Panic Room, Zodiac, The Curious Case of Benjamin Button, The Social Network en The Girl with the Dragon Tattoo passeren de revue.

Niemand moet nog overtuigd worden door het vakmanschap van Fincher, maar deze video illustreert mooi waarom hij – samen met Scorsese en Nolan – één van de meest gerespecteerde regisseurs van het moment is.

De regisseur liet overigens laatst nog verstaan dat het geplande vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo in de nabije toekomst op programma staat. Maar laat eerst Gone Girl maar komen.