Regisseur Edgar Wright staat bekend om grappige films als Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Scott Pilgrim vs. the World. Wat hem onderscheidt van andere komische filmmakers, is het belang dat hij hecht aan het medium en de beeldcompositie om een grap naar voor te brengen. Althans, dat is wat Tony Zhou in zijn nieuwste montage uit zijn Vimeo-reeks Every Frame A Painting tracht duidelijk te maken.

Zhou analyseert de gemiste kansen van Amerikaanse komedies als The Hangover en This is The End – waarbij hij ze niet met films vergelijkt, maar met “lichtjes geëditte improvisatie”  – en zet ze tegenover Wrights werk. Ook de visuele flair van tv-reeksen als Louie en Arrested Development, en de artistieke humor van Monty Python en Steven Spielberg dienen als voorbeelden van hoe het anders kan.

Deze week trok Wright zich overigens terug uit de productie van Ant-Man, een zoveelste superheldenfilm uit de Marvel stal. Wrights verfrissende stijl botste naar verluidt iets te hard met wat Marvel voor ogen had.