“Ik herinner me het beeld van John, met de handen in het haar, alsof hij dacht: ‘Waar ben ik in godsnaam mee bezig’,” vertelt acteur Carl Weathers over regisseur John McTiernan ten tijde van de opnames van PREDATOR, de klassieke sci-fi prent met Arnold Schwarzenegger uit 1987. Een terugblik in de vorm van een uur durende documentaire biedt een kijk op de waanzin die zich achter de schermen afspeelde.

De verhalen over de making of zijn behoorlijk fascinerend; van de psychologische tol die McTiernan betaalde (waardoor hij 12 kilo verloor) tot het feit dat acteur Sonny Landham een bodyguard liet inhuren om de cast en crew te beschermen tegen zichzelf en zijn gewelddadige uitspattingen. De Special Edition versie die ter ere van de 25ste verjaardag van de film uitkwam, bevatte reeds kleine featurettes rond deze verhalen en de half uur durende documentaire “If It Bleeds, We Can Kill It”, maar via The Seventh Art krijgen we alles in één keer voorgeschoteld.

De video bevat interviews met McTiernan, Schwarzie en alle co-sterren. Alles bij elkaar levert het een entertainende kijk op wat er destijds gebeurde in de bossen van Mexico.