De GAME OF THRONES boeken en de bijhorende tv-reeks behoren tot de meest winstgevende stukken entertainment van het moment. Het mag dan ook geen verrassing heten dat bedenker George R.R. Martin overweegt om zijn epos uiteindelijk te beëindigen met een film.

In een interview met The Hollywood Reporter, naar aanleiding van de avant première van het nieuwe seizoen van de reeks in New York, vertelde Martin dat een film tot de mogelijkheden behoort en dit door de de steeds groeiende schaal van zijn verhaal.

“Gaan we voor 7 seizoenen? Voor 8? Of voor 10?” vraagt Martin zich af. “De boeken worden steeds groter en ergens moeten we het afronden. Dat kan mogelijk met een filmbudget van zo’n 100 miljoen dollar. Die draken worden behoorlijk groot, weet je…”

Martin liet ook weten dat een filmadaptatie van zijn prequel-reeks “Tales of Dunk and Egg” overwogen wordt. De gebeurtenissen in Westeros uit die reeks spelen zich 90 jaar voor die uit “Game of Thrones” af.

Bekijk onderaan de nieuwste trailer van het vierde seizoen van GAME OF THRONES. Vanaf 6 april keert de reeks terug op de Amerikaanse zender HBO.