Wat Vince Gilligan – de bedenker van BREAKING BAD – betreft, gaat alle aandacht momenteel uit naar zijn spinoff BETTER CALL SAUL. Vergeet echter niet dat de man ook een compleet nieuw project klaarstoomt voor zender CBS. Voor die reeks werd zopas een eerste grote naam bekendgemaakt: regisseur Bryan Singer (X-MEN, THE USUAL SUSPECTS).

Volgens THR heeft Singer getekend voor de regie van de pilootaflevering van BATTLE CREEK, de reeks in kwestie die Gilligan schreef. Acteurs Dean Winters, Kal Penn en Janet McTeer waren al betrokken in dit verhaal over een FBI-agent en een detectieve die samen de stad uit de titel van ongure figuren moeten zien te beschermen.

Wanneer de opnames van start gaan is nog niet geweten, maar we gaan ervan uit dat Singer aan de slag gaat zodra X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST gereleased is.

BREAKING BAD-ster Aaron Paul heeft zijn fans ondertussen wild gemaakt door te vertellen dat hij “serieuze gesprekken” had met Gilligan om de rol van Jesse Pinkman te hernemen in BETTER CALL SAUL. In welke mate het personage te zien zal zijn blijft de vraag. Het idee om Pinkman in zijn ‘luchtigere’ jaren te zien, lijkt alvast iets om naar uit te kijken.

Dean ‘Hank’ Norris alias “ASAC Shrader” hoeven we niet terug te verwachten voor de spinoff. Hij liet weten dat hij uitkijkt naar het resultaat, maar dat hij geen fan is van iets te hernemen dat al gedaan is.