Update: Nadat haar agent al liet weten dat deze geruchten niet kloppen, heeft Chastain vandaag zelf bekend gemaakt dat ze niet in het tweede seizoen van True Detective zal te zien zijn. Case closed, dus.

Harde tantes, kwaadaardige mannen en occultisme is wat showrunner Nic Pizzolatto ons beloofde voor het tweede seizoen van zijn succesvolle tv-reeks True Detective. De grote vraag blijft natuurlijk wie de tandem Woody Harrelson en Matthew McConaughey zal vervangen. Zo’n dream team loop je namelijk niet te vaak tegen het lijf in het televisielandschap. Wel, volgens Nerdist kreeg niemand minder dan Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, Take Shelter) de hoofdrol van het tweede seizoen aangeboden, wat in lijn ligt met Pizzolattos hints naar een vrouwelijke protagoniste.

Als grote fans van zowel True Detective als Mevr. Chastain kan ons geluk niet op bij de gedachte dat dit tot de mogelijkheden behoort. Voor het echter zover is, zal er allicht een goede regisseur moeten aangesteld worden die Chastain kan beïnvloeden bij haar beslissing. Afgaande op de goede kritiek die Cary Fukunaga kreeg voor zijn regiewerk in het eerste seizoen, zal zender HBO niet de eerste de beste aanduiden voor seizoen twee. Volgens bedenker Pizzolatto zouden er deze keer zelfs meerdere regisseurs aan te pas kunnen komen.

Spannend! Chastain is dit jaar onder andere te zien in Christopher Nolans sci-fi epos Interstellar – naast Matthew McConaughey nota bene – die op het einde van het jaar verschijnt.