Paolo Sorrentino, de Italiaanse cineast wiens recentste film LA GRANDE BELLEZZA de Belgen liet balen tijdens de laatste Oscaruitreiking, werkt naast zijn volgende film, THE FUTURE, ook aan een tv-reeks met als werktitel THE YOUNG POPE. Het is de eerste keer dat Sorrentino zich aan een televisieproject waagt.

De reeks zal zich focussen op een hogepriester die de allereerste Italiaans-Amerikaanse paus ooit wordt. Wie LA GRANDE BELLEZZA zag, weet dat de combinatie Sorrentino / Kerkelijke figuren voor hilarische taferelen kan zorgen. Opnames zullen zowel in Vaticaanstad, Italië, Amerika als Afrika plaatsvinden en de cast zal daarom bestaan uit een internationaal gezelschap.

“De serie gaat over dromen, angsten, conflicten, gevechten, de zoektocht naar betekenis en de nood aan liefde van een paus, gezien door de ogen van Sorrentino. Hij heeft zo’n unieke visie die een wereld kan creëren die realistischer is dan de realiteit”, zeggen Lorenzo Mieli en Mario Gianani, die samen met John Lyons de serie produceren, in een statement.

De reeks zal acht afleveringen van vijftig minuten tellen. De Italiaanse zender Sky zal THE YOUNG POPE in eerste instantie uitzenden. Maar met een Amerikaanse producer als Lyons en een internationale cast aan boord heeft de reeks ook internationale ambities. (DP / Focus Knack)