Ray Donovan is het type kerel wiens nummer je in je telefoon wil hebben als je een beroemdheid in Hollywood bent, gewoon voor die speciale momenten waarop je hem nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld wanneer je ontdekt dat de persoon waarmee je de nacht spendeerde – iemand die je pas sinds gisteren kende – de volgende ochtend niet meer wakker wordt. Geef Ray een belletje en hij lost het op.

Er zijn echter problemeemgevallen die hij niet van de baan kan ruimen, zoals zijn eigen familie. Ray’s kinderen hebben geen idee wat hun vader zoal uitspookt en zijn vrouw, die het wel weet, hoeft het allemaal niet aan te horen. Het in toom houden van zijn gezin is echter kinderspel tegenover zijn vader Mickey, die na 20 jaar vervroegd vrij is gekomen uit de gevangenis nadat die daar om mysterieuze redenen door Ray werd ingeluisd.

RAY DONOVAN neemt je mee achter de schermen van het glitterende LA, waar je voor je het weet een mes in de rug geploft krijgt als je met de foute mensen rondhangt. Aan het titelpersonage om de rich & famous uit de problemen te houden en zijn familieproblemen onder controle te krijgen. Aan memorabele personages geen gebrek in deze reeks. Liev Schreiber (Donovan) en Jon Voight (Mickey) spelen de pannen van het dak en houden mooi het midden tussen intens drama en entertainment.

De reeks werd bedacht en geschreven door Ann Biderman (SOUTHLAND), de 62 jarige scenariste die bewijst dat het niet steeds jong talent moet zijn dat het verschil maakt. Ze pende met RAY DONOVAN één van de beste nieuwe reeksen van vorig jaar neer.

Laat je aanvankelijk niet afschrikken door de talloze personages en verhaallijnen. De payoff is je geduld meer dan waard.

RAY DONOVAN is vanavond om 22u te zien op 2BE.