Kijk eens aan, amper een dag na de bekendmaking dat Colin Farrell te zien zal zijn in het tweede seizoen van de televisiereeks True Detective, komen de volgende nieuwtjes al binnen gevlogen. Vince Vaughn is de volgende naam uit het geruchtenlijstje wiens deelname door HBO wordt bevestigd.  De betaalzender voegde bij die aankondiging ook een zeer beknopte synopsis toe: “Three police officers and a career criminal must navigate a web of conspiracy in the aftermath of a murder.”

Farrell speelt de rol van Ray Velcoro, een flik die vast zit tussen zijn oversten binnen een corrupte politie eenheid en de maffiosi die hem in zijn macht hebben. Ondertussen krijgen we Vaughn als Frank Semyon te zien, een doorgewinterde crimineel die zijn misdaadrijk dreigt kwijt te spelen wanneer één van zijn zakenpartners wordt omgebracht.

Justin Lin, bekend van de laatste vier inzendingen uit de Fast & Furious-reeks, zal de eerste twee afleveringen regisseren.

De productie gaat van start in het najaar, zodat True Detective tegen volgende zomer opnieuw op het scherm kan verschijnen.

Om de pijn van het wachten te minderen, kan je onderaan terecht voor een 7 minuten durende tribute-video van het eerste seizoen.