“Mankind was born on Earth. It was never meant to die here.” Met die tagline presenteren Warner Bros. en Paramount hun aankomende blockbuster Interstellar, het nieuwste kindje van regisseur Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight trilogie). Dergelijke geheimdoenerij zien we wel vaker in de aanloop naar een Nolan-productie. Ook de eerste trailer liet veel aan de verbeelding over, althans wat het vooraf genoemde interdimensionaal reizen betreft. Het nieuwste exemplaar pelt de laagjes verder af, zonder iets concreet weg te geven van wat ruimtereizigers Matthew McConaughey en Anne Hathaway zullen ontdekken. Wat het ook is, het ziet er vernieuwend en intrigerend uit.

De melodramatische momenten op aarde worden afgewisseld met majestueuze ruimtebeelden à la Stanley Kubrick. De film draait rond een groep astronauten die een pas ontdekte “wormhole” induiken om de limitaties van het menselijk ruimtereizen te omzeilen en zo de aarde van de ondergang te redden.

Naast McConaughey en Hathaway treden ook Nolan-habitué Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck, Wes Bentley, Ellen Burstyn en zelfs Matt Damon aan. Topcastje dus.

Interstellar wordt gelanceerd op 5 november.