GUARDIANS OF THE GALAXY, Marvel’s zoveelste stripreeks die het tot grootschalig avontuur op het witte doek schopt, heeft eindelijk een eerste trailer gekregen. En het moet gezegd, die oogt hoogst amusant. Het bronmateriaal mag dan wel minder bekend zijn bij het grote publiek, je merkt meteen dat dit alle potentieel bevat om aan te slaan bij zowat elke leeftijdscategorie.

Chris Pratt (ZERO DARK THIRTY) neemt de hoofdrol voor zijn rekening en krijgt hulp van onder andere Zoe Saldana en de stemmen van Vin Diesel en Bradley Cooper. Die twee laatsten spelen respectievelijk een vechtende boom en een arrogante wasbeer. Zo heb je meteen een idee wat voor superheldenfilm GUARDIANS wordt; ééntje die zichzelf niet serieus kan nemen en dat duidelijk ook niet van plan is.

Pratt, Saldana en co nemen het op tegen grote namen als Benicio del Toro, Glenn Close, John C. Reilly en Djimon Hounsou in dit met CGI overladen avontuur over het stelen van kostbare gesteenten en het daarop volgende gevecht om het universum te redden. Of zoiets.

De regie staat op naam van James Gunn, die doorbrak met de old school horrorprent SLITHER en later met SUPER al liet zien dat zijn kijk op superheldenfilms niet alledaags is. Wie we niet moeten verwachten in GUARDIANS OF THE GALAXY is Stan Lee. De striplegende besloot zijn routine om in elke Marvelfilm aan te treden te onderbreken omdat hij deze personages niet zelf bedacht heeft. “Ik weet zelfs niet wie ze precies zijn,” aldus Lee in een interview met DweebCast. Marvel hoopt alvast dat de wereld bij deze op de hoogte is van hun nieuwste film-ensemble.

Verwacht deze in volle zomerperiode.