Terwijl het aankomende THE QUIET ONES alle kenmerken bezit van zo goed als elke horrorfilm die je in je leven zag – een oeroude, kwaadaardige kracht, een verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten en dingen die plots tot leven komen – zijn er redenen om deze een kans te geven. Zo is dit de nieuwste telg binnen het recent heropgewekte, legendarische productiehuis Hammer Films (dat zich sinds 2007 onder de vleugels van de Nederlandse mediakoning John De Mol bevindt) en werd het scenario geschreven door Oren Moverman (RAMPART), iemand uit een geheel andere genretak. Het kan voor verrassingen zorgen en de gloednieuwe trailer verhoogt onze nieuwsgierigheid alleen maar meer.

Een handvol relatief onbekende acteurs spelen de hoofdrollen in deze prent over een Londense professor die zijn leerlingen in de jaren ’70 enkele creepy experimenten laat uitvoeren. Uiteraard leidt dat tot problemen van bovennatuurlijke aard. Zoals gezgd wordt het wiel hier dus niet heruitgevonden, maar als het goed uitdraait kan dit een leuke huiverprent worden.

THE QUIET ONES wordt op 4 april vertoond tijdens het Brussels International Fantastic Film Festival. Op 23 april komt hij uit.