Tussen de hopen remakes en blockbusters die we jaarlijks op ons afgevuurd krijgen, zit er altijd wel ergens een klein, obscuur filmpje dat zo eigenzinnig en uniek is dat de distributie ervan een ware nachtmerrie is. Dit soort cinema kan echter bijzonder bevredigend werken, maar je moet er wel zelf naar op zoek. UNDER THE SKIN, één van de betere werken op het filmfestival van Gent vorig jaar, behoort tot die categorie. Een nieuwe teaser/trailer werd zonet vrijgegeven en die doet precies wat de film zelf doet: verwarren.

De dialoog van Scarlett Johansson werd in deze prent van Jonathan Glazer tot een minimum beperkt. Ze speelt namelijk een buitenaards wezen dat in Schotland mannelijke lichamen moet oogsten, maar gedurende dat proces een innerlijke metamorfose ondergaat. Waar Johansson met woorden spaarzaam is, strooit Glazer voluit met adembenemende beelden en geluiden. Honderden ideeën flitsen voorbij gedurende deze film en we raden hem dan ook ten zeerste aan.

A-Film brengt UNDER THE SKIN dit jaar uit in de Benelux, al staat nog niet vast wanneer. Tot dan moet je het met de korte flitsen uit onderstaande trailer stellen.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player