Gregg Araki, de artistieke filmmaker achter onder andere MYSTERIOUS SKIN en THE DOOM GENERATION, is terug met een nieuwe prent: WHITE BIRD IN A BLIZZARD. Na een behoorlijk succesvol festivalparcours werden een reeks nieuwe foto’s en een trailer de wereld in gestuurd. Dit is er ééntje die meteen kan toegevoegd worden aan de lijst van films om dit najaar in de gaten te houden.

Shailene Woodley, Eva Green en Thomas Jane zijn enkele van de bekendste namen die betrokken zijn in dit verhaal rond Kat (Woodley), een studente die ontdekt dat haar geheimzinnige en gekwelde moeder (Green) met de noorderzon verdwenen is. Na haar hele leven in een koud en emotieloos gezin te hebben geleefd, wekt de verwijning aanvankelijk niets los bij Kat. Haar futloze vader (Christopher Meloni) houdt ze ook al niet verantwoordelijk. Maar na verloop van tijd beseft Kat meer en meer hoe erg ze haar moeder mist, en wanneer ze de reden van de verdwijning ontdekt, blijkt ook dat nog een zure appel om doorheen te bijten.

Het oogt allemaal heel knap in onderstaande trailer en ook de eerste recensies uit de VS zijn gunstig. Nu nog wachten op een Belgische releasedatum.