Family Guy-bedenker Seth MacFarlane zet de verovering van het witte doek onverminderd verder. Na het verrassend succesvolle TED (met Mark Wahlberg) vorig jaar, keert hij dit jaar terug met de komische western A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST, waarvoor hij bovendien een gevarieerde topcast samenstelde.

Hij had er evengoed een sequel voor TED kunnen uitpersen, maar de ambitieuze MacFarlane gaat voor een originele nieuwe titel en dat verdient respect. Al bestaat de kans dat de hoeveelheid hooi op zijn vork gaat doorwegen. In de eerste trailer van zijn nieuwe film – waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt – oogt hij als acteur namelijk niet helemaal overtuigend.

De overige castleden – waaronder Charlize Theron, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Liam Neeson, Sarah Silverman en Giovanni Ribisi kunnen de meubelen nog altijd redden, mocht het misgaan.

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST vertelt het verhaal van een laffe schapenherder wiens vriendin hem verlaat nadat hij vlucht voor een vuurgevecht. Nieuwe liefde is echter in de maak wanneer een onbekende vrouw het dorp binnenrijdt, al zal de herder eerst met haar op wraak beruste echtgenoot moeten afrekenen.

Benieuwd hoe dit deze zomer uitdraait.