Na de poster van gisteren, zoals verwacht, de eerste trailer. Alfonso Cuaron‘s sci-fi epos GRAVITY wordt al een jaar opgehemeld door de uitverkorenen die hem zagen. Filmmaker Guillermo Del Toro (PAN’S LABYRINTH) noemde de film 5 jaar vooruit op zijn tijd, acteur George Clooney liet weten dat het 3D concept zo complex was dat hij hoopt dit nooit meer te moeten meemaken en Sandra Bullock sprak van een stil, maar groots project dat ze niet kon omschrijven, omdat ze nog nooit iets dergelijks had gezien. Tot slot waren er de overweldigende kritieken van het testpubliek, vorig jaar, waardoor we met ons enthousiasme geen blijf meer wisten.

De keuze van de makers om deze eerste, korte trailer eerder “bescheiden” te houden zorgt dan ook wat voor een anti-climax, maar beter zo dan dat we meteen de hele film in 3 of 4 minuten te zien krijgen.

Om even samen te vatten, GRAVITY vertelt het verhaal van twee astronauten (Clooney en Bullock) die proberen te overleven in de ruimte nadat brokstukken van een satelliet hun ruimteschip vernielde. In een race tegen de klok proberen ze op hun ééntje de Aarde te bereiken.

Bekijk de trailer onderaan: