Op papier kon deze niet meer stuk. Een episch misdaadsaga dat zich afspeelt in de jaren ’70 met Clive Owen, Mila Kunis, Marion Cotillard, Zoe Saldana, Matthias Schoenaerts, Billy Crudup, James Caan en Noah Emmerich,  geregisseerd door Guillaume Canet, naar een scenario van James Gray. Indrukwekkend, maar tot onze grote verbazing werd de film niet geselecteerd voor Cannes’ officiële selectie en moest het vrede nemen met een release ‘buiten categorie’. Nochtans is schrijver Gray een absolute favoriet in Cannes. Vreemd, toch? Bovendien zijn de eerste reviews eerder minachtend.

Ongelooflijk, want deze eerste trailer ziet er zo goed uit. Als in, écht goed. De acteerprestaties ogen sterk, in het bijzonder die van Clive Owen. De Brit leek een tijdje van de A-lijst verdwenen te zijn, maar dit lijkt zijn oude niveau te benaderen. Zoals we weten zijn trailers niet te vertrouwen, dus zullen we onze hoge verwachtingen toch maar opzij schuiven en BLOOD TIES zonder vooroordelen gaan bekijken wanneer hij in de zalen komt. Een datum daarvoor staat nog niet vast.

BLOOD TIES is een remake van LES LIENS DU SANG, een Franse film uit 2008 (waarin regisseur Canet meespeelde) over twee broers, waarvan de jongste (Crudup) door de oudste (Owen) gevraagd wordt het criminele milieu terug binnen te stappen om zijn familie uit de nood te helpen.

Bekijk de trailer en de vintage ogende poster onderaan: