Clint Eastwood brak afgelopen zomer geen potten met zijn musical Jersey Boys, maar de beroemde veelfilmer keert in het voorjaar al terug met iets heel anders: de op waargebeurde feiten geïnspireerde oorlogsprent American Sniper. Een eerste trailer tracht ons alvast warm te maken.

Bradley Cooper speelt de hoofdrol als Navy SEAL Chris Kyle, een scherpschutter die in zijn tienjarige carrière de meeste dodelijke schoten loste van alle schutters die het Amerikaanse leger ooit in dienst had. Het leverde hem een beruchte reputatie op in Irak, waardoor de lokale opstandelingen een prijs op zijn hoofd plakten. Kyle’s werk baarde hem ook thuis zorgen, want zijn afwezigheid kwam bovendien zijn huwelijk niet ten goede.

De film stond lang op Steven Spielbergs to-dolijstje, vooraleer het project in de al even bekwame handen van Eastwood terecht kwam. Naast Bradley Cooper zien we onder andere Sienna Miller, Jake McDorman en Luke Grimes.

American Sniper wordt getipt als een kanshebber voor de Oscars van volgend jaar en richt zijn visier naar de Belgische zalen op 21 januari.