Het is meer dan een jaar geleden sinds de laatste update rond Matthias Schoenaerts‘ W.O.II-romance Suite Française. De film, waarin Schoenaerts tegenover Michelle Williams (Brokeback Mountain, Blue Valentine) speelt, gaat volgende maand in première tijdens American Film Market. Geen glamoureus filmfestival, maar een evenement waar distributeurs komen shoppen. Of dat iets zegt over de kwaliteit van Suite Française, laten we in het midden.

Hoe dan ook, de film is klaar geraakt en de eerste trailer is gearriveerd. Onze nationale filmheld speelt een Duitse soldaat en Williams een inwoonster van het Frans dorpje dat Schoenaerts moet bezetten. Een onwaarschijnlijke en verboden liefde maakt de zaken bijzonder moeilijk, met aanzwellende violen en een doos kleenex als mogelijk gevolg.

Suite Française werd destijds aangekondigd als een prestigieus project, maar uitstel betekent vaak slecht nieuws. We houden de hoop er echter in, want de betrokken namen stelden vooralsnog zelden teleur. Naast Williams en Schoenaerts zien we ook Kristin Scott Thomas (The English Patient), Sam Riley (Control) en Margot Robbie (The Wolf of Wall Street). De Brit Saul Dibb (The Duchess) regisseert en Alexandre Desplat, de huiscomponist van Wes Anderson, voorzag de muziek.

Bekijk de eerste beelden onderaan: