“De titel doet er niet toe. Het gaat me om het materiaal,” liet Denzel Washington weten aan USA Today over zijn keuze om de hoofdrol aan te pakken in de verfilming van de actiereeks The Equalizer. “Het is een klassiek verhaal: het onschuldig meisje en de stoere kerel schoppen keet en redden de dag. Met wat popcorn bij de hand kan je weer even uit het dagelijkse leven ontsnappen,” aldus Washington.

De eerste trailer is ondertussen een feit. Washington krijgt jong talent Chloe Grace Moretz naast zich in een film die draait rond een ex-commando die op anonieme wijze van een rustig leventje geniet, tot hij zijn oude job weer moet oppikken om een jonge vrouw te beschermen. Denzel-gewijs zullen vele vijanden de les gespeld krijgen, en dit onder het goedkeurend oog van Training Day-regisseur Antoine Fuqua.

“Denzel kan een knop omdraaien en angstaanjagend worden,” liet die laatste weten. “Er heerst een onderdrukte intensiteit in hem, zelfs in ‘casual mode’. Wanneer hij zich tegen jou keert zit je in slechte papieren.”

The Equalizer wordt verwacht tegen het najaar.