Dit oogt bijzonder knap. Jean-Pierre Jeunet (LE FABULEUX DESTIN D’AMELIE POULAIN) keert voor het eerst sinds ALIEN: RESSURECTION terug naar de Engelstalige cinema en dat zullen we geweten hebben. De Franse filmmaker bleef de laatste vijftien jaar trouw aan zijn eigen land én stijl. Even werd hij gelinkt aan LIFE OF PI, maar die werd uiteindelijk succesvol geregisseerd door Ang Lee. Met THE YOUNG AND PRODIGIOUS SPIVET heeft hij alsnog zijn weg naar de VS teruggevonden en wat ziet dat er veelbelovend uit.

De prent gaat over een twaalf-jarige uitvinder die ongemerkt zijn ouderlijke woonst in Montana verlaat, waar hij samenwoont met zijn vader en moeder, respectievelijk een cowboy en een wetenschapper. Hij wil immers via een goederentrein naar het Smithsonian Museum reizen om er een prijs in ontvangst te nemen. Volgens wat we te zien krijgen in deze eerste trailer heeft de film een echte Americana-vibe, maar is de Jeunet-invloed zeker aanwezig. De prent werd overigens volledig in 3D geschoten en het lijkt alsof dat een echte meerwaarde zou kunnen zijn.

Nieuwkomer Kyle Catlett voert de cast aan, naast bekende namen als Helena Bonham-Carter, Callum Keith Rennie, Kathy Bates en Judy Davis . Uiteraard is ook Dominique Pinon, als vaste Jeunet acteur, van de partij.

THE YOUNG AND PRODIGIOUS SPIVET komt uit in oktober. Wij kunnen alvast niet wachten!