Iets zorgt ervoor dat schrijver/regisseur/producer Zach Braff nooit goed kan doen voor zijn publiek, ookal doet hij in principe niets verkeerd. Toen zijn mooie, goedbedoelde prent GARDEN STATE (met Natalie Portman) door de critici werd opgehemeld en uitgroeide tot een indiesucces, vonden sommigen plots dat zoveel aandacht nu ook niet op zijn plaats was.

Vreemd genoeg was het ineens cool om op deze film neer te kijken. In GARDEN STATE lanceerde Braff eigenhandig de carrière van indierockers The Shins – door een nummer van hen te gebruiken in de soundtrack – en ook de band werd al gauw meegezogen in de neerwaardse spiraal van de film.

Vorig jaar ontweek Braff het traditionele financieringssysteem en trok naar Kickstarter om zijn nieuwe film WISH I WAS HERE gemaakt te krijgen. Ook dat werd hem niet in dank afgenomen, want hij zou de aandacht van kleinere filmmakers weggetrokken hebben.

Bizar dat een artiest die zoveel kijkers aanvankelijk plezier bezorgde – en zijn succes helemaal aan zichzelf te danken heeft – zo’n lading haat over zich krijgt, maar dat is nu eenmaal het raadsel rond Zach Braff.

Anyway, de trailer van WISH I WAS HERE is gearriveerd en die bevat naast knappe beelden ook een soundtrack van The Shins. Kwestie van te laten zien dat Braff zich niet laat zeggen wat hij moet doen.

Dit coming-of-age verhaal draait rond een 35-jarige acteur (gespeeld door Braff zelf), wiens moeizame carrière ervoor zorgt dat zijn financiële situatie alles behalve ideaal is. Wanneer zijn vader ernstig ziek wordt, en die niet financieel meer kan inspringen om de acteur zijn kinderen naar school te laten gaan, besluit hij zijn kinderen zelf les te geven. Dat zorgt uiteraard ook voor zelfontdekking.

De trailer oogt alvast knap. Wanneer we de film te zien krijgen is voorlopig niet geweten.