Jake Gyllenhaal en regisseur Denis Villeneuve bezorgden ons met PRISONERS één van de sterkste thrillers van 2013. Een jaar later staat het duo al opnieuw klaar met een donkere, maar volkomen anders ogende film. ENEMY lijkt een iets abstracter karakter aan te nemen, maar volgens de eerste trailer blijkt dat we opnieuw op het puntje van onze stoel mogen gaan zitten.

Het verhaal volgt Adam Bell (Gyllenhaal), een man die de pedalen verliest nadat hij zijn dubbelganger ontmoet. Naast Gyllenhaal zien we onder meer Melanie Laurent (INGLORIOUS BASTARDS) en Isabella Rossellini (BLUE VELVET).

Uit INCENDIES (2010) bleek dat Villeneuve een getalenteerde filmmaker was die een intens sfeertje kan creëren. PRISONERS bevestigde dat en we kunnen dan ook niet wachten tot ENEMY in de Belgische zalen verschijnt, wanneer dat ook mag zijn.

Naast THE DOUBLE van Richard Ayoade (met Jesse Eisenberg en Mia Wasikowska) is ENEMY overigens de tweede film die dit jaar rond de jacht op een mysterieuze dubbelganger draait.

enemy-poster