De Deense cineaste Susanne Bier (What We Lost in the Fire, After The Wedding) werkte de opnames van Serena in de zomer van 2012 af, maar de film raakte in de jaren die volgden maar niet uit het post-productieproces. Meestal betekent dat slecht nieuws, maar er zijn geen exacte redenen bekend waarom de prent pas in het najaar van 2014 verschijnt, dus geven we Bier met plezier het voordeel van de twijfel. Daar zit de betrokkenheid van Jennifer Lawrence en Bradley Cooper natuurlijk ook voor iets tussen; het duo speelt hier na Silver Linings Playbook en American Hustle voor de derde keer zij aan zij.

Serena speelt zich af in North Carolina tijdens de Grote Depressie. Cooper is een houtmagnaat wiens zaken lijden onder de zware periode. Zijn leven wordt er bovendien niet makkelijker op wanneer blijkt dat zijn vrouw (Lawrence) geen kinderen kan krijgen.

De film gaat in première tijdens het filmfestival van Londen volgende maand en verschijnt later op het jaar in de zalen. Bekijk de trailer onderaan.